Înscriere la Cursurile de Vară şi Cursurile Semestriale (Trening Courses)

14.05.2012

Chisinau, Republica Moldova

Proiectul FP7 MOLD-NANONET anunţă procedura de înscriere la Cursurile de Vară şi Cursurile Semestriale (Trening Courses) pentru următoarele obiecte de studiu:

 1. Introducere în nano-tehnologie şi nano-electronică (INT şi NE);
 2. Mecanica fină, sisteme micro- şi nano-electronice şi implementarea lor în sistemul de producere (FM-MEMS şi NEMS);
 3. Algoritmul Rezolvării Problemelor de Invenţie (ARPI);
 4. Protecţia Proprietăţii Intelectuale (PPI) în domeniul ştiinţelor aplicate;
 5. Tehnologii de transfer (TT).

Cursurile de Vară (obiecte de studiu 1 şi 2) se vor desfăşura în cadrul Şcolii de Vară în clădirea Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei, str. Academiei 3/2, Chişinău, în perioada 25-30 iunie, 2012.

Cursurile Semestriale (obiecte de studiu 1 – 5) se vor desfăşura în perioada septembrie 2012- mai 2013.

  Orarul lecţiilor pentru Şcoala de Vară 2012. (ENG) (RO) (RU)

La cursuri se pot înscrie următoarele persoane:

 • doctoranzi şi masteranzi, care sunt implicaţi în cercetări ştiinţifice în domeniul nanotehnologiilor, fizicii corpului solid, microelectronicii, nanoelectronicii şi disciplinelor aferente;
 • tineri cercetători şi specialişti implicaţi în cercetări ştiinţifice şi/sau transfer tehnologic în micro- şi nanotehnologii şi discipline aferente;
 • studenţii universităţilor în ultimul an de studiu, care doresc să urmeze o carieră în domeniul nanotehnologiilor şi nanoelectronicii;
 • tineri cercetători din diferite instituţii, care doresc să urmeze o carieră în domeniul inventicii, protecţiei proprietăţii intelectuale şi transferului tehnologic în domeniul nanotehnologiilor, micromecanicii şi electronicii.

Pachetul de aplicaţii trebuie să conţină următoarele documente:

 • Curriculum Vitae; (ENG) (RO) (RU)
 • Formularul Aplicaţiei, inclusiv scrisoarea de motivare; (ENG) (RO) (RU)
 • Scrisoare de recomandare;
 • Declaraţia de responsabilitate a aplicantului. (ENG) (RO) (RU)

Urmaţi instrucţiunile din "Ghidul pentru completarea CV" (ENG) (RO) (RU) şi "Ghidul pentru redactarea scrisorii de motivare" (ENG) (RO) (RU)

Pachetul complet de aplicaţii pentru Cursurile de Vară şi Cursurile Semestriale (Trening Courses) trebuie să fie expediat pînă la data de 15.06.2012.

Documentele trebuie să fie exspediate la institutul ELIRI, şefului-cancelarie sau pe adresa electronică: info(at)mold-nanonet.eu (versiunea electronică) şi la Universitatea de Stat A. Ruso din Bălţi şefului-cancelarie sau pe adresa de e-mail paveltopala(at)yahoo.com (pentru aplicanţii din regiunea Bălţi). În cazul în care aplicaţiile sunt expediate prin poştă electronică, toate documentele din pachetul de aplicaţii, trebuie să fie scanate şi ataşate la mesaj.

Adresa Institutului „ELIRI”: mun.Chişinău, str.Miron Costin, nr.5 (de prezentat în anticamera, cab.203).

Adresa Universitaţii de Stat A. Ruso : or. Bălţi, str. Puşkin, nr. 38, bl.2. (de prezentat în decanatul Facultăţii Ştiinţe Reale).