06.10.2017 11:45 Categorie: Noutati, Relații internaționale

 





Studenții de la USRAB au fost informați despre oportunitățile oferite de Erasmus+

Reprezentanți ai Oficiului Național Erasmus+ în Moldova, au susținut, la 5octombrie, în comun cu Departamentul Relații Internaționale a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, o sesiune de informare pentru studenți cu privire la ofertele, modalitățile și oportunitățile privind obținerea unei burse în una din universitățile europene.

Studenții au fost informați cum pot să obțină o bursă pentru studii europene, care sunt condițiile de aplicare și tipurile de mobilități disponibile pentru Republica Moldova.

Sesiunea de informare de la Universitatea din Bălți este parte a campanie de informare națională a Erasmus+ pentru tinerii interesați de studii europene.

În cadrul selecțiilor din 2015-2017 au fost acordate circa 1300 de mobilități pentru studenți și cadre didactice universitare din Republica Moldova.

Actualmente, doi studenți de la Universitatea din Bălți se află în programe de mobilitate în Norvegia, iar trei profesori universitari bălțeni – la Bologna (Italia). USARB participă la programul Erasmus+ din 2014, fapt care a oferit posibilitate pentru mai bine de 150 de studenți și cadre didactice să beneficieze de mobilități în universități europene.

Foto de la eveniment – aici