24.02.2018 13:00 Categorie: Noutati







Dr. hab. în filozofie, Valeriu Capcelea a fost decorat de AȘM

Dr. hab. în științe filosofice, conf. univ., Valeriu Capcelea, a fost decorat, recent, de către Academia de Științe a Moldovei (AȘM) cu Medalia „Nicolae Milescu Spătaru.”

Distincția i-a fost acordată dlui Valeriu Capcelea „pentru rezultate deosebite în cercetare științifică, management eficient și promovarea imagini științei pe plan național și internațional.”

Medalia „Nicolae Milescu Spătaru” este una din cele șase distincții importante ale AȘM și se conferă colaboratorilor ştiinţifici cu titlul de doctor în ştiinţe, doctor habilitat, membru-corespondent sau membru titular ai AȘM, pentru realizarea cercetărilor ştiinţifice fundamentale şi aplicative de excelenţă în domeniul ştiinţei, culturii şi artei.

Valeriu Capcelea a fost, timp de 35 de ani, conf. univ. la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB) în calitate de conf. univ. al Catedrei de Ştiinţe Socio-umane și Drept Public, iar din 2014 și până în prezent este secretar științific al Filialei Bălți a AȘM, deschisă la finele anului 2006 în baza și cu aportul USARB.

Dr. hab. în științe filosofice, conf. univ., Valeriu Capcelea, a semnat mai bine de 30 de cărți, zece monografii și 22 manuale adresate studenţilor și profesorilor din instituţiile de învăţământ superior.