02.12.2017 12:01 Categorie: Noutati, Relații internaționale

 



 

 

Experiență elenă pentru doi profesori de la USARB

 Conferențiarii universitari dr. Eugeniu Cabac și dr. Mircea Petic de la Catedra Matematică și Informatică din cadrul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului a USARB au revenit, recent, din Grecia, unde au beneficiat de un stagiu în cadrul Programului Erasmus+.

Alături de alți șase profesori universitari de la ASEM, USM și UTM, Eugeniu Cabac și Mircea Petic s-au aflat în perioada 12-26 noiembrie a.c. la Piraeus University of Applied Sciences (Universitatea de Științe Aplicate din Piraeus), unde au urmat un program de instruire axat pe protecția sistemelor informatice și a rețelelor.

Stagiul a fost realizat în cadrul proiectului Erasmus+ Licență, masterat profesional în administrarea, gestionarea, protecția sistemelor și rețelelor de calculatoare în întreprinderi din Moldova, Kazahstan, Vietnam (LMPI). 

Proiectul își propune să diminueze deficitul de calificare la nivel de concepere și mentenanță a securității sistemelor informatice și rețelelor de calculatoare în companii, ameliorând angajabilitatea studențiolor și perfecționarea angajaților domeniul securității sistemelor informatice

Foto - aici