25.10.2017 23:41 Categorie: Noutati






Festivalul Antreprenoriatului Social s-a desfășurat la Universitatea din Bălți

Prima ediție a Festivalului Antreprenoriatului Social*** s-a desfășurat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), acțiunea fiind organizată de Asociația „Certitudine” cu implicarea studenților-voluntari.

La Festivalul Antreprenoriatului Social și-au dat întâlnire 15 organizații neguvernamentele din Bălți și regiune, precum și din Chișinău.

Președintele Asociației „Certitudine”, Eugeniu Graur, spune că Festivalul Antreprenoriatului Social și-a propus să promoveze, mai ales în rândul tinerilor, conceptul de antreprenoriat social, care face primii pași în Moldova, dar care este practicat pe larg în Occident.

„Prin această acțiune ne-am dorit să transmitem mesajul că antreprenoriatul social poate deveni o alternativă pentru finanțarea asociațiilor obștești și că acesta are viitor și la noi. Deja în regiune avem istorii de succes în acest sens”, a spus Eugeniu Graur.

Președintele Asociației „Certitudine” a mai specificat că evenimentul a fost organizat în scuarul Universității din Bălți, deoarece anume tinerii pot deveni promotorii antreprenoriatului social.

„Studenții de la Universitatea bălțeană sunt cei pe care dorim să-i vedem implicați în diverse proiecte”, a menționat Eugeniu Graur.

Printre corturile de la Festivalul Antreprenoriatului Social s-a numărat și cel al ideilor de antreprenoriat social – experiențe preluate din alte țări.

Precizăm că un proiect de lege privind antreprenoriatul social în Moldova este în proces de definitivare în Parlamentul de la Chișinău

Asociația „Certitudine” activează la Bălți din 2002. Inițial activitățile acesteia s-au adresat tinerilor din orașul Bălți, în prezent acestea dezvoltate în regiunea de nord a țării.

* * * Antreprenorii sociali își propun să construiască afaceri etice, durabile, care să aibă un impact social pozitiv. Spre deosebire de antreprenoriatul clasic, antreprenorii sociali urmăresc să genereze mai degrabă „valoare sociala”, decât profiturile.

  • Foto de la eveniment – aici