03.10.2017 20:04 Categorie: Noutati, Relații internaționale

 




Lecție de cultură norvegiană la Universitatea din Bălți

Conf. univ. Reidun Aambo de la Universitatea din Volda (Norvegia) se află la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) cu o un ciclu de lecții axate pe cultura și valorile Norvegiei.

Profesoara norvegiană se va afla la USARB în perioada 3-5 octombrie, prezența ei la Bălți datorându-se unei mobilități în cadrul programului Erasmus+.

Prima lecție ținută la 3 octombrie de conf. univ. Reidun Aambo a avut ca temă cultura norvegiană, tradițiile, valorile familiilor și ale sistemului de învățământ din Norvegia. Prelegerea a fost destinată studenților de la Facultatea de Litere, specialitatea filologie engelză/germană și s-a desfășurat în incinta Centrului metodic regional de limba engleză de la USARB.

Un acord de colaborare dintre USARB și Universitatea din Volda permite efectuarea de mobilități pentru studenții bălțeni. Astfel, trei studenți de la filologia engleză s-au aflat în mobilitate în Norvegia în primăvara anului curent, alți doi își fac studiile în prezent la Universitatea din Volda. Trei burse pentru studenții de la USARB sunt rezervate pentru primăvara anului 2018.

Fotografii de la prelegere – aici.