08.12.2017 23:16 Categorie: Noutati






O Conferință științifică axată pe probleme de filologie a avut loc la USARB

Ediția a patra a Conferinței Științifice „Probleme de filologie: aspecte teoretice și practice” s-a desfășurat la 8 decembrie a.c. la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Evenimentul a fost organizat de profesorii de limba germană de la Catedra de filologie engleză și germană.

Prorectorul pentru activitatea științifică conf. univ., dr. Igor Cojocaru, a adresat din partea Rectoratului către participanți un mesaj de salut, menționând că asemenea evenimente încurajează cercetarea științifică la Universitate. Igor Cojocaru a remarcat consecutivitatea profesorilor Catedrei de filologie engleză și germană în contextul organizării unor asemenea conferințe, tradițional în luna decembrie, și a evidențiat rezultatele științifice ale profesorilor.

Decanul Facultății de Litere, conf. univ., dr. Lilia Trinca a spus că inițiativa de acum patru ani a Catedrei de limba germană este una salutară, care trebuie menținută și promovată. Este un eveniment important care își propune să reunească potențialul profesoral în contextul cercetării științifice, în particulat, și a învățământului superior, în general, a menționat Lilia Trinca.

Șefa catedrei de filologie engleză și germană lect. univ., dr. Viorica Cebotaroș le-a urat succes participanților și creativitate în atelierele de lucru.

În cadrul Conferinței au fost susținute o serie de comunicări ce au ținut de tematica actuală din domeniul lingvisticii generale și didactica limbilor străine. Printre raportorii în plen s-au numărat dr., lect. univ. Oxana Chira, dr., lect. univ., Elvira Guranda și dr., lect. univ. Tatiana Kononova.

La Conferința Științifică au participat circa 40 de profesori universitari și studenți, care s-au împărțit în patru ateliere tematice.

Conferința Științifică „Probleme de filologie: aspect teoretice și practice” a fost moderată de către dr., lect. univ. Oxana Chira, prodecanul Facultății de Litere a USARB.

Foto – aici