01.11.2017 12:26 Categorie: Evenimente și noutăți LMPI






Reuniunea regională nr.2 a partenerilor proiectului LMPI

În perioada 17-20 septembrie 2017 și 23-27 octombrie 2017 Jean-Noel Pachoud, GIP FIPAG - Académie Grenoble, Franța, și Panagiotis Yannakopoulos, Piraeus University of Applied Sciences, Greece, parteneri UE în cadrul Proiectului ERASMUS + LMPI „Licence, Master professionnels pour le développement, l’administration, la gestion, la protection des systèmes et réseaux informatiques dans les entreprises en Moldavie, au Kazakhstan, au Vietnam” au realizat vizite în Universitățile partenere din Moldova.

În această perioadă partenerii din Moldova împreună cu partenerii UE au participat la a doua reuniune regională la care au fost discutate aspecte de realizare a activităților proiectului. Au fost analizate rezultatele chestionarului „Profesionalizarea Programelor de studii în Securitate Informațională”, la care au participat circa 200 de reprezentanți ai companiilor din țară și de peste hotare. Au fost identificate competențele necesare de a fi formate în cadrul programului de studii și au fost stabilite unitățile de conținut care ar permite atingerea finalităților programului de studii.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost prezentată de dr., conf. univ. Corina Negara (coordonator instituțional) și dr., conf. univ. Mircea Petic. A fost discutat planul de activitatea al cadrelor didactice din USARB și universitățile partenere, care vor participa la vizită de studii în Grecia în perioada 12-26 noiembrie 2017.