02.10.2017 16:54 Categorie: Noutati, Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii






Studenţii de la USARB ai anilor terminali, care au fost înmatriculaţi în baza diplomei de colegiu, au participat la seminarul de informare, organizat de Centrul de ghidare în carieră şi relaţii cu piaţa muncii.

Marţi, 28 septembrie 2017, Centrul de ghidare în carieră şi relaţii cu piaţa muncii a organizat o întâlnire de informare, unde Asociaţia femeilor de afaceri din Bălţi(AFA) a prezentat  studenţilor,  opurtunitatea de a participa la cursul de antreprenoriat,  în cadrul proiectului Activitatea de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului şi Angajării în Câmpul Muncii (MEEETA IV).

Doamna Tatiana PUGA, director AFA, a îndemnat  studenţii să se iniţieze în domeniul antreprenoriatului şi de ce nu, să se gândească chiar la deschiderea, în viitorul apropiat, a unei afaceri.

Printre studenţii prezenţi au fost din cei care deja aveau idei de afaceri  aceştia din urmă şi au  fost înscrişi la cursurile de antreprenoriat, în cadrul căruia vor  învăţa cum să elaboreze un plan de afaceri, inclusiv să îşi dezvolte ideea de afacere, să descrie produsul pe care doresc să îl lanseze pe piaţa, metodele de identificare a consumatorilor finali, să estimeze sursele de venituri şi cheltuieli precum şi indificarea riscurilor pe care le pot avea  în acest domeniu.

Cursurile vor demara la 3 octombrie 2017 şi vor dura 2 săptămâni, timp în care participanţii vor trece de la teorie la practică, iar la final aceştia vor fi certificaţi şi chiar vor putea aplica, cu planul de afaceri pe care l-au elaborate la cursuri,  la programul de granturi.