06.05.2017 20:12 Categorie: Evenimente






Training-ul SMART Notebook

 

Cadrele didacice de la Catedra de drept privat și Catedra de drept public și-au consolidate capacitățile în cadul Training-ului SMART Notebook,promovat de domnul Eugen Rudenco (Compania ,,Tridimensional”) în data de 05.05.2017  Training-ul s-a realizat în cadrul proiectului 561884-EPP1-2015-1-DK-EPPKA2-CBHE-JP Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability (PBLMD).  

Din bugetul proiectului au fost dotate două săli cu echipament modern cu scopul diversificării metodelor de predare la specialtatea ,, Administrație Publică”. 

Necesitatea de a utiliză inteligent echipamentul procurat a constituit  motivul organizării mai ultor formări, axate pe formarea personalului uman pentru:

  • utilizarea tablelor interactive şi a software-ului active-learning Smart Notebook, utilizat în crearea lecţiilor / сonţinuturilor interactive; 
  • explorarea funcţionalităţilor TV cu sistem de operare Android inclus, în calitate de instrument de colaborare on-line in context/obiective PBL;
  • utilizarea platformei Adobe Connect, inclusiv a modulelor Connect Meeting, Connect Training, Connect Events, Captivate, Presenter;
  • utilizarea produselor software pentru colaborare on-line şi active learning in context/obiective PBL.

Un prim training s-a realizat la UTM, altele două se vor realiza în USARB. PBLMD este un proiect national, de consolidare a capacitatilor care are ca scop imbunatatirea calității metodologiilor de predare și învatare și a programelor de invatamant superior din Republica Moldova (inclusiv programul de studii ,, Administrație Publică" USARB). 

Aplicant și coordonator al proiectului este  Aalborg University, Denmark  www.aau.dk. , pagina web a proiectului este:  http://www.pblmd.aau.dk/.

 

Mai multe detalii găsiți aici: