18.10.2017 21:52 Categorie: Noutati, Relații internaționale







Un profesor universitar din SUA își va împărtăși experiența la Bălți

Profesorul american Michael K. Daugherty de la Universitatea din Arkansas, se va afla timp de două săptămâni la Bălți, perioadă în care va împărtăși experiența sa profesorilor de la Universitatea din Bălți, dar și de la un șir de licee din localitate.

O întâlnire de bun venit a avut profesorul american, alături de reprezentanți ai Ambasadei SUA la Chișinău, cu rectorul Universității bălțene, prof. univ., dr. hab., Ion Gagim, prorectorul pentru relații internaționale dr. Nelii Amarfii-Railean, Victoria Mascaliuc, dr., lector universitar, catedra de filologie engleză și germană, beneficiar al Programului Fulbright for Research, precum și cu Dina Puiu, director al English Ressource Center din cadrul USARB.

În cadrul discuțiilor, rectorul Ion Gagim l-a familiarizat pe oaspetele american cu realizările Universității bălțene, menționând că în șirul parteneriatelor cu instituții de peste hotare, ar fi binevenită o colaborare cu o Universitate americană.

Michael K. Daugherty l-a informat pe rectorul Ion Gagim că, în cadrul prelegerilor sale, intenționează să-i familiarizeze, în special, pe profesorii din Bălți cu felul în care în SUA este aplicată educația integrată, care i-ar ajuta pe tineri să asimileze concomitent mai multe discipline și să facă față provocărilor cu care se confruntă societatea.

Profesorul american Michael K. Daugherty se află la Bălți în cadrul Programului „Fullbright Specialist”.