02.10.2017 15:22 Categorie: Noutati, Relații internaționale


 

 


Un profesor universitar din Tallinn a ținut o prelegere despre turism la Universitatea din Bălți

Conf. universitar din Estonia, dr. în științe geografice, Mart Reimann, a ținut o prelegere în fața studenților de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți despre „turismul de aventuri” și ce ar trebui să propună Republica Moldova pentru ca să devină mai atractivă pentru turiștii străini.

Profesorul estonian, împreună cu studenții, a încercat să identifice punctele tari ale turismului moldovenesc și și-a expus viziunile privitor la faptul cum poate fi făcut turismul din țară profitabil, exemplificând în acest sens cu experiențele altor țări. În domeniul turismului, Moldova, crede profesorul estonian, trebuie să acționeze local pentru a avea impact global.

Prelegerea conferențiarului universitar din Estonia a fost captivantă și s-a desfășurat într-o atmosferă degajată, sala de studii fiind arhiplină.

Mart Reimann se află în Republica Moldova într-o vizită privată, dar a folosit această oportunitate și pentru a ține o prelegere pe tema turismului pentru studenții din Bălți. Pentru Mart Reimann, Moldova este a 91-a țară pe care o vizitează.

Absolvent a două universități din Estonia (cea din Tallinn și din Tartu), Mart Reimann are o experiență vastă în activități didactice internaționale. A predat lecții la universități din Olanda, Finlanda, Norvegia, Georgia, Austria, Kazahstan, Islanda, Serbia, Cipru, Kyrgyzstan, Turcia, Afganistan, Scoția și Ucraina. Este consultant internațional în diverse proiecte internaționale și a semnat mai multe de articole și lucrări de specialitate.

Fotografii de la prelegere – aici