22.09.2017 21:03 Categorie: Evenimente

Workshop. Internaționalizare, modernizare și angajabilitate: noi provocări pentru consolidarea capacităților Universităților

În data de  21 septembrie 2017 Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a găzduit workshop-ul ,,Internaționalizare, modernizare și angajabilitate: noi provocări pentru consolidarea capacităților Universităților”.

Evenimentul face parte din planul de acțiuni al proiectului ELEVATE - Elevating the Internationalisation of Higher Education in Moldova, reference number: 573921-EPP-1-2016-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP din cadrul Programului Erasmus plus – Capacity Building in Higher Education. (beneficiar de grant - Academia de Studii Economice din Moldova) și a fost realizat în parteneriat cu echipele de implementare  a proiectelor PBLMD și EANET.

S-au abordat mai multe subiecte care pun în evidență relația dinte internaționalizare, modernizare universitară și angajabilitate:

  • Consolidarea competențelor de internaționalizare a învățământului superior și fortificarea angajabilității absolvenților. Contribuția proiectului ELEVATE - Elevating the Internationalisation of Higher Education in Moldova;
  • Monitorizarea angajabilității – un nou trend sau obligativitate a universităților?;
  • Rolul mobilităților academice în consolidarea capacităților;
  • Îmbunătățirea calității metodologiilor de predare și învățare în IÎS și sporirea relevanței acestora pentru piața forței de muncă prin intermediul proiectului ,,Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: spre consolidarea competitivității și șanselor de angajare ale studenților" ( PBLMD);
  • Piaţa internațională a muncii, ecosistemul antreprenorial şi competenţele viitorului: noi provocări pentru consolidarea capacităților Universităților. Contribuția proiectului Entrepreneur Alumni Network  (EANET);
  • Generațiile de pe piața internațională a muncii și angajabilitatea;
  • Rolul rețelelor de comunicare online și offline în stimularea angajabilității;
  • Conectarea studenților la EUROPASS și angajabilitatea.

La eveniment a participat partenerul asociat al proiectului ELEVATE Eugen HRISTEV, director Trimetrica SRL, președinte al Asociației Absolvenților ASEM., care a cucerit studenții prin experiența bogată în stimularea angajabilității prin intermediul rețelelor de comunicare online și offline.

Studenții USARB au fost provocați să se regăsească în calitate de potențiali angajați și angajatori, să analizeze generațiile de pe piața internațională a muncii și să-și consolideze capacitățile prin implicare și angajament. Studenții au menționat mobilizarea ca calitate necesară reușitei.

Evenimentul a fost moderat și organizat de către conf. univ., dr. Valentina PRIŢCAN în parteneriat cu membrii echipelor de implementare a proiectelor ELEVATE, PBLMD și EANET.  

Mai multe detalii despre proiectele prezentate și oportunitățile pe care le creează pentru sporirea angajabilității USARB puteți afla pe paginile web ale proiectelor:

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici