Ziua voluntarului

Un moment deosebit de plăcut a început în pauza mare, cînd  holul blocului 6 a fost luat cu asaltat de voluntari din mai multe ONG-uri. Pe fonul  Imnului Voluntarilor aceştea au avut posibilitatea să distrubuie tinerilor  studenţi, materiale informative, cu subiecte legate de 5 decemdrie, "Ziua Internaţională a Voluntarului"; modul sănătos de viaţă; toleranţă faţă de persoanele aflate în dificultate şi multe altele, care sperăm noi, au dat răspuns la mai multe întrebări pe care probabil le-au avut tinerii pînă la momentul de faţă. Deosebit de plăcut a fost momentul în care cadrele didadtice ale facultăţii au fost alături de noi, încurajînd şi susţinînd activitatea pe care o facem. Susţinerea lor ne-a dat un imbold în munca pe care o facem, o speranţă că ceea ce facem nu este în zadar, ci este necesar şi aşteptat în sociatea noastră.

Pe parcursul orelor surprizele nu au contenit. Studenții au avut o deosedită plăcere atunci cînd d-na lector univ. Canţer Nicoleta împreună cu prodecanul facultăţii d-nul lector univ. Garbuz Vasile şi decanul studenţesc Ceban Gabriela au felicitat voluntarii facultăţii înmînînd diplome de merit, care au adus zîmbetul şi bucuria în sufletele acestora.

Atenţia tuturor studenţilor, profesorilor a fost focusată şi asupra unui colţişor numit: "Oglinda Voluntarilor". Aici au fost plasate  mai multe poze în care s-au reflectat activitatăţile desfaşurate de către voluntari. Această imagine placută a fost realizată de voluntarii  facultăţii ghidați de  lectorul univ. Lazo Maria.

Sărbătoarea a continuat cu mult aşteptata  "Cafeneaua Voluntarilor"- care a întrunit voluntari de succes şi tineri dornici de a afla cît mai multe despre activitatea de voluntariat. Am fost onoraţi de prezenţa d-nei şefă de catedră dr. conf. univ., Briceag Silvia. Dumneaiei a venit cu un cuvînt de felicitare în adresa voluntarilor şi a tinerilor participanţi. D-na Briceag Silvia a deschis marele evenimet, care a fost primit cu plăcere şi entuziasm de studenţi.

La cafenea au fost invitaţi voluntari - reprezentanţi ai ONG-urilor: AO "TDV"/ CSPT "ATIS", Crucea Roşie, Certitudine, Y-peer md., Centrul de primire al copiilor în regim de urgenţă "Evrica" .

 

În cadrul activităţii studenţii au avut posibilitatea să cunoască, cine este  un voluntar, care sunt activiăţile în care se implică acesta, ce beneficii are implicîndu-se în munca de voluntariat. Activitatea a fost încheiată cu înmînarea certificatelor de participare tuturor celor prezenţi. Din partea voluntarilor  a venit propunerea ca astfel de activităţi să devină  tradiţie la Facultatea de psihologie şi asistenţă socială.

...Sperăm ca activităţile noastre să nu se termine aici,

iar voluntariatul să ne aducă succese cît mai mari în viitor.

(Ciornea Ana, studenta gr. PS21Z)