Arhiva (2012-2013)

5 decembrie "Ziua Internaţională a Voluntarului" o sărbătoare marcantă şi pentru Facultatea de psihologie şi asistenţă socială

(Imnul voluntarilor)

Omul cel mai fericit este acela care face fericiţi pe cît mai mulţi oameni, unul  dintre aceştea este voluntarul, care îşi împlineşte fericirea şi în cadrul activităţilor realizate din propria iniţiativă, unde de cele mai multe ori primeşte o remunerare sufletească numită: fericirea de a fi de folos. Ziua înternaţională a voluntarului sărbătorită la 5 decembrie, a fost o sărbătoare marcantă şi pentru Facultatea de psihologie şi asistenţă socială, unde tinerii voluntari s-au întrunit în cadrul unor activităţi care au dat posibilitatea acestora să se deschidă şi altor tineri şi să spună cu mîndrie cît de importantă şi aşteptată este munca lor, în domeniile în care activează; acestea fiind monitorizate de către doamna lector univ., Nicoletta Canțer.

Vezi aici

____________________________________

Săptămîna tineretului la FPAS a finisat cu TVC Studentul sec. XXII

Inteligența și  simțul umorului  au fost puse la încercare   în data de 15noiembrie 2012. Echipele  au fost reprezentate de studenții facultății  - specialitatea PSIHOLOGIE și ASISTENȚA SOCIALĂ.

Probele concursului au fost:

1. Prezentarea echipei 2. Tema de acasă 3. Răspunsuri fulger

Ce a urmat vezi aici

____________________________________________________________

Săptămîna tineretului a lansat provocarea pentru tinere talente

În data de 13 noiembrie 2012, în Sala Polivalentă a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, asistînd la activitatea Talentele Facultății, am spus cu toții "STUDENȚII AU TALENT..!"

Detalii  ale Talentelor ce au impresionat publicul… vezi aici

 

_____________________________________

Sfîrşitul lui Octombrie ne aduce o nouă ediţie a Zilelor Psihologiei

În perioada 22 octombrie 2012 - 26 octombrie 2012 s-a desfăşurat ce-a  de-a III-a ediţie a ZILELOR PSIHOLOGIEI la Facultatea de Psihologie şi Asistenţă socială. Devine o tradiţie frumoasă în facultatea noastră de a realiza activităţi consacrate valorificării profesiei de  psiholog.

Cum s-au desfăşurat activităţile? Agenda. Pentru detalii vezi aici

Ce-a de-a II-a ediție a Zilelor Psihologiei: CLIC AICI

____________________________________________

A III ediţie a COLLOQUIA PROFESSORUM

Ceea ce cunoaşteţi este că :

În data de 12 octombrie 2012 Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a organizat COLLOQUIA PROFESSORUM Tradiţie şi inovare în cercetarea ştiinţifică, Ediţia a III -a.

Colocviul si-a început lucrările la ora 11.00 în Sala de festivităţi, blocul I.

Ceea ce a urmat:

Secţiunea Perspective asupra structurii şi dinamicii personalităţii, avînd ca moderator Dr., conf. univ., şefa Catedrei de  psihologie şi asistenţă socială Silvia BRICEAG şi secretar drd., lect. univ. Nicoletta CANŢER, a făcut bilanţul realizărilor ştiinţifice, bucurandu-se de o numeroasa participare (peste 50 de participanţi, 20 de comunicări ştiinţifice).

Vezi aici

____________________________________________________________________________________

STUDENŢII DE LA PSIHOLOGIE ŞI ASISTENŢĂ SOCIALĂ S-AU DISTRAT PE CINSTE LA BALUL BOBOCILOR 2012

Începutul lui Otombrie vine cu activitatea extracurriculară tradițională „BALUL BOBOCILOR 2012”, la care au participat cite o pereche de tineri din grupele academice a anului întîi (PS11Z, PS12Z, AS11Z) îndrumaţi de tutorii  lor. Pentru că a fost seara bobocilor sala a fost plină de suporterii acestora, iar juriul a fost constituit din decanul studenţilor, liderul sindical al studenţilor şi un student al anului III.

Doamna  Doctor, conf. univ., şefa Catedrei de  psihologie şi asistenţă socială, Silvia BRICEAG a venit cu un cuvînt de felicitare şi încurajare pentru cei mai mici studenţi ai facultăţii, deschizînd marea sărbătoare!

Vezi aici

__________________________________________

Seminarul de instruire ”Gestionarea stărilor de stres în cadrul activității profesionale a colaboratorilor de poliție”

Pe data de 19 aprilie 2012 în incinta Comisariatului de Poliție din mun. Bălți și-a desfășurat lucrările seminarul de instruire cu genericul ”Gestionarea stărilor de stres în cadrul activității profesionale a colaboratorilor de poliție”, la activitate a participat conducerea comisariatului și circa 100 de ofițeri (colaboratori ai poliției municipale).

Activitatea a urmărit scopul de a forma cunoștințe și abilități de gestionare a stărilor de stres în cadrul activității profesionale a colaboratorilor de poliție.

Obiectivele activității:

-        să formeze la cursanți, cunoștințe cu referință la sursele stresului în mediul de activitate profesional;

-        să elaboreze portretul psihologic al colaboratorului de poliție stresat;

-        să conștientizeze impactul stresului ocupațional asupra sănătății și propriei personalități cît și impactul pe care îl poate avea asupra persoanelor din jur;

-        să dezvolte abilități de autocontrol și gestionare a stărilor de stress prin diverse metode și tehnici psihologice.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului ”Fortificarea sănătăţii angajaţilor prin suprimarea stresului organizaţional” implimentat de catedra de Psihologie și Asistență socială din cadrul Universității de Stat ”Alecu Russo” din mun. Bălți, cu spriginul Academiei de Științe a Moldovei.

Este necesar de menționat că aceasta nu este prima activitate de colaborare dintre Universitatea de Stat ”Alecu Russo” și Comisariatul de Poliție din mun. Bălți, avînd ca scop în cele din urma să mărească calitatea serviciilor prestate.

_________________________________________________________________________________________________

Maratonul "Ai sănătate, ai de toate!".

Circa 50 de studenţi din cadrul Facultății de Psihologie și Asistență socială a Universității de Stat ”Alecu Russo” din mun. Bălți au participat la organizarea și desfășurarea maratonului cu acest generic.

Studenții, au promovat modul sănătos de viață prin  efectuarea exerciţiilor fizice în aer liber, au scandat lozinci şi au repartizat pliante informative tinerilor și adulților atît pe teritoriul universității cît și în centrul orașului Bălți.

Maratonul, este parte a examenului de psihologie a sănătăţii. Profesorii spun că această modalitate de examinare a devenit o practică bună, întrucât le permite studenţilor să transforme materialul teoretic în abilităţi practice.

Maratonul a fost organizat pentru al doilea an consecutiv.

Linkuri:

http://tvbalti.md/play.php?mov=1334251331

http://totul.md/ro/newsitem/143372.html

http://www.publika.md/maratonul-studentilor-din-balti--ai-sanatate--ai-de-toate_795991.html

 

__________________________________________________________________________________________________

Conferința Științifica a studentilor si masteranzilor ”Importanța cercetării științifice în formarea viitorilor specialiști” - ediția a VIII

La data de 7 aprilie 2012 în cadrul Facultății de Psihologie și Asistență Socială a USB, a avut loc cea de a VIII – a ediție a Conferinței Științifice a studentilor si masteranzilor ”Importanța cercetării științifice în formarea viitorilor specialiști”.

La lucrările conferinței au participat 54 de studenți din cadrul facultății. Tematica articolelor prezentate a demonstrat actualitatea problemelor pe plan psihosocial.

Participarea în cadrul conferinței a oferit posibilitate tinerilor de a se manifesta pe tărîmul științific fiind ghidați de catre coordonatori, cadrele didactice din cadrul facultății.

Eficiența activității realizate în cadrul activităților atelierelor inca o data ne demonstreaza importanta unor astfel de evenimente. În rezultat, studenții au fost apreciați pentru efortul depus, obținînd locuri premiante și mențiuni.

 

Vezi aici tematicile comuncărilor și rezultatele obținute.

________________________________________________________________________________________

Campania ”Pro confort în sălile de studiu”

Pe data de 7 aprilie 2012  a avut loc premierea celor mai active grupe academice ale Facultății de Psihologie și Asistență socială în cadrul Campaniei ”Pro confort în sălile de studiu”.

Campania a avut ca scop îmbunătățirea condiților de lucru în sălile de studii prin organizarea curățeniei generale și înfrumusețarea sălilor cu flori, tablouri și panouri informative.

Aceasta este prima ediție a acestei campanii, in speranta ca aceasta sa devina o buna practica pe viitor pentru toti studentii.

În final au fost evaluate sălile de studiu și au fost apreciate cele mai active grupe:

LocuI – Grupele PS 22Z (sala 646) și PS 11 Z (sala 669);

Locul II – Grupa PS 21 Z (sala 644);

Locul III – Grupa PS 12 Z (sala 674).

Comisia de evaluare:

-        Șefa catedrei de Psihologie și Asistență Socială, dr. conf. Univ. Briceag Silvia;

-        Lector universitar Guțu Natalia;

-        Decanul studenților facultății de Psihologie și Asistență socială – Citac Rodion

_______________________________________________________________________________

DE ZIUA TA, FEMEIE…


Talentul studenţilor  de la Facultatea  de psihologie şi asistenţă socială a fost pe deplin manifestat  la 07 martie 2012 prin  punerea în scenă a spectacolului omagial “De ziua ta, femeie…”, cu multe momente inedite, toate dedicate doamnelor şi domnişoarelor de la facultate. Evenimentul a debutat cu un mesaj de felicitare din partea dnei Galina Petcu dr. conf., decanul Facultăţii de  psihologie şi asistenţă socială,.


Spectacolul omagial a continuat cu un recital de muzică şi poezie, care a reuşit să impresioneze asistenţa prin conţinutul select. Toţi cei prezenţi au apreciat calitatea interpretării artistice, răsplătind studenţii cu aplauze, iar ei, la rîndul lor, le-au oferit din suflet surprize artistice şi cuvinte frumoase. Ritmurile fierbinţi ale dansului ţigănesc, melodiile interpretate la acordeon au contribuit la atmosfera de sărbătoare.

 

  • “Fără femeie viaţa n-are rost”
  • “Femeia - un gand risipit printre mii de ganduri in cautarea frumusetei si a dragostei,  ascunsa printre lucrurile marunte ce ne-nconjoara mereu...”

Aceste şi multe alte postulate imprimate pe hîrtie au dat culoare evenimentului, încărcătura lor semantică atrăgând în mod deosebit atenţia asupra valenţelor poetice, dar şi asupra forţei de sugestie pe care o poartă cuvîntul femeie.

În finalul activității, şefa catedrei de  psihologie şi asistenţă socială, dna dr. conf., Silvia Briceag, a mulţumit organizatorilor evenimentului pentru clipele de revelaţie pe care le-au trăit cei prezenti in sala , pe parcursul spectacolului de excepţie  şi a îndemnat studenţii  să transpună în viață minunatele gânduri exprimate prin cuvânt, culoare și melodie.